FLOURISH CHATBOT

För dig som medarbetare

Flourish ger dig och dina kollegor en anonym och jämlik plattform för att aktivt kunna bidra till positiv påverkan av arbetsmiljön samt dela era tankar och förbättringsförslag uppåt i organisationen.

Inga nya appar. Inga lösenord. 
För att använda Flourish behövs inga nya appar. När du fått en inbjudan att aktivera dig, antingen via sms eller mejl, väljer du den chattkanal som du vill använda och skriver in din unika kod. När du gjort detta är du aktiverad mot Flourish och kommer få de utskick med frågor som finns schemalagda för ditt team eller avdelning.

Anonymt, enkelt och tillgängligt!

 

flourish ledarskap och engagemang Samla feedback i de kanaler du väljer
flourish ledarskap och engagemang

MS Teams

Slack

Messenger

Workplace

Valfria chattkanaler

Du behöver alltså inte ladda ner någon ny app, utan väljer den chattkanal du själv tycker är bäst. Har ni inte exempelvis Microsoft Teams hos er så kan du till och med välja att chatta med Flourish via FB Messenger, vilket är ett populärt val för många inom butik m.m.

Självklart kan du även välja sms eller mejl som kanal!

Flourish finns tillgängligt på flera språk, därför inleds alltid första meddelandet på engelska. Så fort du skrivit din unika kod anpassas språk till förvalt språk, ex. svenska.

Istället kan varje medarbetare själv välja vilken chatt-kanal de vill använda och därefter snabbt och lätt connecta när de fått inbjudan.

Om inte någon av Microsoft Teams, Slack, Facebook Messenger eller Workplace by Facebook passar så kan Flourish förstås även chatta genom email eller sms. 

flourish ledarskap och engagemang flourish_symbol
flourish ledarskap och engagemang medarbetare

Varför en chatbot?

Flourish erbjuder en effektiv och anonymiserad metod för att samla in medarbetarfeedback och skapa åtgärder. Genom snabba och enkla chattar minskar tidsåtgången för dig som medarbetare samtidigt som det blir enklare för ledare att agera på feedback. Flourish pulsmätning består av fyra korta frågor som besvaras månatligen och tar bara 15 sekunder. Dessutom kan chefer och ledning skicka fördjupande frågor för att även ta emot anonym feedback, medan medarbetaren alltid förblir anonym.

Snabbare, enklare och anonymt!

Varför anonymt?

För vi vet att anonymiteten skapar en grundläggande trygghet att våga testa ge feedback, lyfta dina tankar och inleda dialog.

Vårt mål är att din arbetsplats alltid ska kännas som en plats där du vågar yttra dina tankar, idéer och känna delaktighet.

Vi förstår att anonymiteten sänker tröskeln för konstruktiv dialog och vi hoppas att den kan inledas anonymt ”Online” och avslutas ”Offline” i ett fysiskt samtal, som blir win-win för alla.

 

Hur funkar det?

Anonymitet är mycket komplext och huruvida en person känner sig anonym i undersökningar skiljer sig från individ till individ. Anonymiteten är en av våra mest prioriterade frågor i Flourish. 

Enkelt sammanfattat kan du se Flourish Chatbot som en medlare av dina svar, där detta krypteras och anonymiseras innan det presenteras vidare. Varje chatt du utför med Flourish separeras från varandra, vilket gör att din chef/ledare inte kan se vad för feedback du tidigare gett, detta eftersom det hade riskerat din anonymitet. Se video

Exempel på åtgärder

Anonymitetsgräns: Minst fyra aktiverade medlemmar per team, uppfylls inte detta stängs funktionalitet av för att inte riskera anonymiteten.

Du har full insyn: Du kan se precis vilken grund din anonymitet baseras på, genom att besöka din Team Dashboard och se vilka som ingår i ditt team.

Mätningar anonymiseras: Alla mätningar och chattar separeras från varandra och presenteras likt nya mejltrådar i din inkorg på mejlen. Feedback och mätningar anonymiseras alltid.  Läs mer

flourish ledarskap och engagemang

Team Dashboard

Enkel insyn & delaktighet

Genom Flourish Chatbot har alla medarbetare smidig tillgång till sin Team Dashboard. Portalen där hela teamet kan interagera och få enkel insyn i ex. resultatet från mätningar.

De förbättringsförslag som publiceras här, är valt av medarbetare själva att publicera. Väljer man att publicera något är man självklart fortfarande anonym, och de som trycker ”Tummen upp” på ett förslag, är även de anonyma.

Team Dashboard är ditt teams gemensamma samlingsplats helt enkelt.

Ge beröm till dina kollegor

Ge beröm till kollegorna direkt via Flourish-chatten!

Det är ibland få saker som gör en lika glad som genuint beröm för något andra uppskattar eller som man gjort bra. Därför har vi gjort det möjligt att enkelt ge & få beröm via Flourish.

Självklart är vår förhoppning att man ger beröm till varandra ”face-2-face”. Fördelen med att också få beröm i Flourish är att man i efterhand kan gå tillbaka och glädjas åt den uppskattning man fått bakåt i tiden. Om du någon gång söker nytt jobb, varför inte ha med detta som ”goda vitsord”?

Läs mer

flourish ledarskap och engagemang medarbetare_feedback

Lämna spontan feedback

Låt inte bra idéer falla mellan stolarna!

Har du något särskilt du vill lyfta uppåt? Det kan vara ett förbättringsförslag, bra idé eller helt enkelt något som känns jobbigt.

Genom spontan feedback-funktionen har du alltid möjlighet att anonymt och enkelt lämna in feedback via Flourish.

Läs mer

”Vi fick in spontan feedback om ljudnivån i kassorna efter att vi bytt från plastpåsar till pappåsar. Så nu har vi tagit in en offert för hur vi kan få bättre ljuddämpning i kassorna!”

Martin Persson, ICA Kvantum Falkenberg

Behöver du vår hjälp?

Kontakta oss!

flourish ledarskap och engagemang Tjej i bubbla